Elman har kompetensen när du behöver fixa elen

Jobbar idag som säljare på ett företag som hyr ut byggmaskiner och tillbehör strax söder om Göteborg. Vi hyr ut anläggningsmaskiner, bodar och vagnar, byggmaskiner, byggställningar och staket. De flesta av mina kunder brukar ringa ett par månader innan deras byggprojekt startar igång. Det är en väldigt stor variation på projekten som vi hyr ut till. Förra månaden hyrde en kund bodar, grävmaskiner och verktyg för ett projekt där de ska lägga ut bredband i ett bostadsområde söder om Göteborg.

Mina arbetsuppgifter består av att ta emot order från kunder och boka in dessa i ett schema så produkterna finns lediga när kunden ska ha dem. Det ingår även i mitt jobb att tvätta o kolla att alla maskiner är tipp-topp innan och efter dem varit hos våra kunder. Det jag gillar mest i jobbet är variationen av arbetsuppgifter.

När det ska utföras elarbeten är det viktigt med utbildad personal. Vi brukar tipsa om en extern firma när våra kunder behöver hjälp med elarbeten. Företaget vi rekommenderar till kunder heter Elman och vi föreslår dem gärna som leverantör eftersom vi vet att deras personal är duktiga på elarbeten.

Idag blir det att starta dagen med en varm kopp kaffe när jag kommer fram. Bilen ville inte starta i morse, det verkar vara något med tändningen som strular. Eftersom jag inte är elektriker eller bilmekaniker är det bara att åka med kommunaltrafiken. Jag fick springa till bussen och lyckades hinna med precis. Bussarna går en gång i timmen på morgonen, så det gäller att pricka rätt om man ska med.

Det tar mig en dryg timme med buss till jobbet. Vill man surfa på nätet så är det inga problem då de har wifi i bussen. Det blir väl mest att man läser nyheter, spelar Wordfeud och kollar mail. Idag hade jag laddat ner ett par poddar i mobilen, det var skönt att bara koppla av o lyssna på program.