Sjömarkens isolering är behaglig för att leva ostört på landet

Har kikat på ett hus som jag är intresserad av att köpa. Kåken ligger väldigt fint ute på landet i ett område som kallas för Sjömarken. Fastigheten ligger väldigt avskilt från övriga samhället. Sjömarkens isolering från vårdcentral, bibliotek, kommunaltrafik, matbutiker och andra vanliga samhällsfunktioner gör det lite ensligt, men tror ändå det kommer fungera bra. Jag ska ju inte ha huset som ett permanentboende, det är tänkt som ett sommarställe. Sjömarkens isolering kan istället kännas skönt, då det blir lite extra lugnt och stillsamt när man vill njuta av naturen på sin lediga fritid.

Om jag lyckas vinna budgivningen av kåken kommer det även bli ett båtköp. Jag gillar att fiska och vet att sjön vid fastigheten har mycket abborre, gädda och gös. För att göra båtsäsongen lite mer bekväm kommer jag införskaffa en båttrailer och parkera ekipaget i ladan som finns på tomten. Ladan är väldigt stor och jag tror det finns möjlighet att hyra ut viss yta till privatpersoner som vill vinterförvara båtar, husbilar och liknande. Kan vara trevligt med en extra sidoinkomst som täcker kostnaderna för huslån och driftkostnader.

På vintern funderar jag på att hyra ut huset till tyska turister som vill uppleva en svensk vinter. Tyskar är lite galna i Sverige och är bra gäster som sköter sig. De betalar gärna lite extra jämfört med andra nationaliteter när de hyr boende.

Nästa vecka är det visning av och jag har planerat att kika igenom fastigheten väldigt noga. Jag har bokat in en enskild husvisning med mäklaren. Till husvisningen har jag med mig en besiktningsman som ska se över om det eventuella brister som behöver åtgärdas. För att upptäcka eventuella fukt- eller mögelskador har han till sin hjälp med sig en specifik hund som kan detektera detta.