Smarta hem är det nya

Jajamen, ni ska lägga på minnet vart ni hörde det först. Nämligen smarta hem. Nordins El är ett av företagen som hjälper dig att installera och programmera KNX-system med montörer som är utbildade i KNX-installation. Det finns tre certifierade tekniker som både projekterar och driftsätter din anläggning. Men vad är då egentligen smarta hem?

Jo, det handlar om att du kan ta kontroll över din fastighet med all integrerat i ett enda system. Det ger dig med andra ord möjligheten att enkelt på egen hand kunna kontrollera allt från belysning, ventialetion, värme/kyla och för att hela tiden kunna övervaka fastigheten på distans genom att koppla upp dig. Nordins El hjälper dig då att koppla din mobiltelefon eller bara via internet så att du enkelt hela tiden kan ha kontroll.

Energieffektivitet när den är som bäst

Genom att på detta vis kunna ha kontroll och individuellt kunna styra temperaturen i varje rum när huset står tomt eller kanske under nattetid så kan du hela tiden ha koll på temperaturen. På så vishåller du nere energiförbrukningen vilket både innebär sparade pengar och energi. Den andra aspekten är givetvis att minska risken för inbrott i och med att du även kan integrera larm och övervakningssystem. Du kan då skapa en hemmasimulering som exempelvis släcker och tänder lampor precis som om du vore hemma.

Har du dessutom någon gång när du lämnat huset om du verkligen stängde av spisen eller om du drog ur plattången? Du behöver med ett smart hem inte längre fundera eftersom du bara kan koppla bort strömmen. Nordins El är där för att kunna anpassa dina behov efter vilka tjänster som dem involverar i konceptet och ser till att du blir nöjd med installationen. Framtiden är helt enkelt här och det är dags att skaffa ett smart hem.