Systemintegration

Systemintegrering innebär att man kopplar ihop flera fristående IT-system för att fungera tillsammans. Istället för att en person ska sitta och manuellt mata in information i systemen skall dessa automatiskt skicka information till varandra.

På detta sätt minskar det manuella arbetet, vilket spar tid. Risken för fel minskar också genom detta.

Hur går det till?

Det finns olika metoder för att genomföra en systemintegrering. Är det endast två separata system som ska utbyta information kan man koppla samman dessa genom en direktintegration. Men idag är det oftast många system som ska kommunicera med varandra och då blir det besvärligt och tidskrävande att göra en direktintegration.

Det moderna sättet att göra en systemintegration är att använda en integrationsmotor. Integrationsmotorn sitter då som en spindel i nätet av IT-system. Integrationsmotorn tar emot information från alla system och översätter dessa så att mottagande systemet förstår. Sen skickar den vidare informationen till rätt system.

Behöver du hjälp med systemintegrering?

Det finns många företag som jobbar med systemintegrering. Har du en webbplats som behöver integreras med ditt affärssystem kan du kontakta HighEndMedia för att få hjälp.